חיבור לטלפון ואינטרנט בסיני

שתפו עם חברים ותראו מה הם אומרים

כן, אנחנו יודעים שסיני היא מקום לשכוח בו מהעולם, לקחת הפסקה מהחיים ולהתמכר לשקט ולטבע הסובב אותנו בלי הסחות דעת. אבל בואו נודדה על האמת – כולנו לוקחים את הטלפון לסיני וגם משתמשים בו, בין אם חשוב לנו להישאר זמינים, ובין אם אנחנו רוצים לשתף את החברים והמשפחה בתמונות ולעדכן אותם במה הם הפסידו שלא הצטרפו אלינו. יש גם לא מעט שלוקחים את המחשב הנייד לסיני כדי לעבוד מול הנוף הנדיר של הים האדום, ובקיצור להישאר מחוברים לאינטרנט זו כבר לא פריבילגיה, וגם בסיני צריך לעשות את זה.

אז איך עושים את זה? יש מגוון דרכים, חלקן טובות ומומלצות יותר ובכל מקרה נפרט כאן את כולן כדי שתוכלו לבחור את הטובה ביותר עבורכם לחופשה הבאה.

חבילת גלישה בסיני

אז איך מתחברים לאינטרנט בסיני?

הדרך הטובה ביותר – סים וירטואלי (eSIM)

סים וירטואלי, או בשמו המוכר והקליט יותר –eSIM, הוא לא רק הדרך הטובה ביותר לגלוש באינטרנט בסיני, אלא בעתיד הלא רחוק זו תהיה גם הדרך העיקרית (שלא לומר היחידה) לגלוש באינטרנט בחו"ל באופן כללי. העתיד עובר מכרטיסים פיזיים שצריך להחליף, ולהסתכן באיבוד שלהם, לכרטיסים וירטואליים שמוטמעים ישירות למכשיר הנייד באמצעות סריקת קוד QR פשוטה, בלי מפתחות מיוחדים ובלי לחפש חנות פתוחה כדי לקנות כרטיס אחרי שעוברים את הגבול.

eSIM מאפשר גם שיחות קוליות ושיחות וידאו דרך וואטסאפ מסיני, דבר שלא מתאפשר בשום דרך אחרת, וזה הופך את העסק לעוד יותר משתלם. ניתן לרכוש eSIM עוד בארץ לפני הנסיעה, ולהגדיר אקטיבציה לתאריך שבו אתם אמורים לנסוע, ולמעשה זו תהיה כל ההתעסקות שלכם עם חבילת הגלישה. פשוט רוכשים חבילה בנפח המתאים לכם, ושוכחים ממנה עד החזרה הביתה.

ניתן לרכוש eSIM כאן באתר, בחבילות בנפחים משתנים בהתאם לצורך שלכם ובמחירים משתלמים ואטרקטיביים.

חבילת חו"ל מהמפעיל הסלולרי

בשנת 2022, בהמשך להתחממות היחסים בין ישראל למצרים, נחתמו גם הסכמי תקשורת המאפשרים נדידת נתונים סלולריים, ולפיכך חלק מהחברות מאפשרות כיום רכישת חבילת חו"ל לגלישה גם מסיני. המחירים משתנים כמובן מחברה לחברה, והם בדרך כלל יקרים יותר מאשר רכישת סים וירטואלי או פיזי, לכן בדקו היטב אם החבילה המוצעת משתלמת לכם ואם היא עונה על הצרכים שלכם. גם חבילות הגלישה של המפעילות הסלולריות הישראליות אינן מאפשרות שיחות טלפון או וואטסאפ מסיני לישראל.

חיבור לרשת אלחוטית (WiFi) בסיני

כמו (כמעט) בכל מקום בעולם גם ברוב בתי המלון בסיני תמצאו רשת אלחוטית אליה ניתן להתחבר, בחינם או בעלות נוספת. במלונות הגדולים של הרשתות המוכרות בוודאי שתהיה כזו, ואם היעד שלכם הוא מלון קטן יותר או דירת נופש, בררו קודם לכם אם יש אכן רשת זמינה והאם היא כרוכה בעלות נוספות.

גם בקמפים כבר הבינו שהאורחים רוצים להישאר זמינים חלק מהזמן ולכן בחלקם מציעים גם כן רשת אלחוטית זמינה, אם כי כשמדובר בקמפים הזמינות היא לא סביב השעון אלא בדרך כלל בשעות היום בלבד.

ניתן למצוא גם WiFi בסיני במסעדות בדהב ובשארם, וכשאתם יושבים בהן פשוט בקשו את שם הרשת (שיהיה בדרך כלל שם המסעדה) ואת הסיסמה כדי להתחבר.

ובכל זאת, כמה סייגים לגבי חיבור WiFi בסיני:

  • מדובר במקרים רבים בחיבור שאינו חזק מספיק ואינו יציב. ייתכן והוא יספיק כדי לשלוח הודעות וואטסאפ או מיילים, אבל יתקשה להתמודד עם שיטוט ברשתות חברתיות ובטח עם העלאה או הורדה של קבצים כמו תמונות או סרטונים.
  • בנוסף, במלונות ובקמפים החיבור מוגבל ברוב המקרים לחללים הציבורים בלבד ולא מגיע לחדרים. בקמפים סביר להניח שמה שתקבלו זה Hot Spot שהבעלים פותח מהמכשיר הנייד שלו, ולכן הגלישה תהיה קצובה בזמן והמהירות תהיה תלויה מאוד במספר הגולשים בו זמנית.
  • כמו כן, אם המלון גובה תשלום נוסף עבור הגלישה ואתם זקוקים לה לצרכי עבודה זה יכול להסתכם בעלות גבוהה יחסית אם תצטרכו חיבור לזמן רב.
  • בקיצור – אם אתם צריכים רק להציץ בוואטסאפ ולשלוח הודעות הביתה, זה כנראה יספיק לכם. אם אתם מתכננים שימוש נרחב באינטרנט כדאי שעל הטלפון שלכם תהיה חבילת גלישה ותוכלו להישאר זמינים מתי וכמה זמן שתרצו.

כרטיס SIM מקומי

אם המכשיר שלכם אינו תומך ב- eSIM תצטרכו לרכוש כרטיס סים מקומי בדרך הישנה. הקפידו לקנות כרטיס סים רק במקומות שמורשים לכך ולא מנהגים או מנותני שירות אחרים שזהו אינו תחום עיסוקם. יש לא מעט מקרים של מכירת כרטיסים משומשים או פגי תוקף לתיירים בסיני, ולכן לא שווה לקחת סיכון. רכשו כרטיס באריזה המקורית שלו, כשהוא חדש, וגם יש מי שיכול להפעיל אותו עבורכם.

כרטיס כזה ניתן לרכוש במספר מקומות בסיני:

טאבה

במרכז המסחרי הקטן הסמוך למלון מובנפיק, יש חנות לציוד ומוצרי סלולר הנקראת VOVA, שם ניתן לרכוש כרטיס סים ולטעון אותו בחבילה בנפח המתאים. בנוסף, מעט לאחר מכן מצד ימין נמצא משרד ומרכז שירות של חברת התקשורת הממשלתית WE, גם שם ניתן לרכוש כרטיס ולטעון אותו.

ראס א-שטן

מול רצועת החופים המרכזית של הראס, באזור הקאסל ביץ', שוכנת המכולת של אזברקי, מקום מוכר מאוד לכל מי שהתארח באזור בעבר. במכולת ניתן לרכוש ולהפעיל כרטיס סים, אם כי המחיר יהיה יקר יותר מאשר בחנות מורשית של ציוד סלולר. יחד עם זאת, החבר'ה שם אמינים ונחמדים, ואם אתם כבר שם ואין לכם ברירה שווה לשלם עוד 100 לירות מאשר לנסוע למקום רחוק יותר.

נואיבה

ב"סיטי" של נואיבה יש חנות לציוד ומוצרי סלולר שם ניתן לרכוש כרטיס סים של חברת Vodafone הנחשבת לטובה ואמינה ויש לה קליטה טובה מאוד לאורך כל רצועת החוף של סיני.

דהב

בדהב העסק פשוט עוד יותר, ומרכזי שירות של Vodafone נמצאים ברחבי העיירה, לאורך הטיילת ובאזור הלייטהאוס. סביר שלא תוכלו להסתובב שם רבע שעה מבלי להיתקל באחד כזה, ואם בכל זאת אתם לא מוצאים, פשוט תשאלו מישהו והוא יכוון אתכם בקלות.

שארם א-שייח'

בשארם זה אפילו עוד יותר קל מדהב. ברוב המלונות הגדולים תוכלו לרכוש כרטיס סים במלון עצמו. אם אין במלון, אז חנויות שמוכרות ציוד סלולרי ניתן למצוא במרכזים המסחריים ובקניונים הרבים בעיר. אם הגעתם לשארם בטיסה, ניתן לרכוש כרטיס סים כבר בשדה התעופה, אם כי מחירו שם יהיה יקר משמעותית.

האופציה המועדפת ביותר לגלישה באינטרנט בסיני היא לרכוש eSIM – סים וירטואלי שנטען על המכשיר הנייד בלי צורך להחליף פיזית את הכרטיס. הגלישה דרכו חלקה ונוחה, וניתן לרכוש אותו אונליין באתר. 

ניתן להתקשר לבצע שיחות קוליות ושיחות וידאו דרך וואטסאפ רק ברכישת eSIM ולא בהתחברות דרך כרטיס סים מקומי או לרשת ה-WiFi. 

אם הכוונה היא לעבוד מסיני רצוי לא לסמוך על הרשת האלחוטית אלא להתחבר לרשת הסלולרית דרך הטענת eSIM למכשיר שלכם. ראו באתר כיצד ניתן לעשות זאת. 

כרטיס SIM מקומי ניתן לרכוש בסיני בחנויות ייעודיות לציוד סלולרי או במכולות וחנויות דרכים. תוכלו למצוא בכתבה פירוט של המקומות הללו והמלצות על הטובים שבהם.  

Sending
User Review
0 (0 votes)

שתפו עם חברים ותראו מה הם אומרים

האתר סייע לכם? לייק בפייסבוק ישמח אותנו! 👍😃

דילוג לתוכן