טיפים והמלצות לחופשה מוצלחת בסיני

שתפו עם חברים ותראו מה הם אומרים

אנחנו יודעים שכל נסיעה לחו"ל (כן, גם סיני היא חו"ל) כרוכה בהמון שאלות והמון ליקוט של מידע ממקומות שונים ברשת או מאנשים שהיו ושרדו כדי לספר. במקום להתרוצץ בין שלל הקבוצות בפייסבוק או האתרים ברשת, חשבנו שיהיה נחמד לרכז לכם את כל המידע שאתם צריכים בעמוד אחד שכולל פחות או יותר את הדברים החשובים שצריך לדעת לפני חופשה בסיני, וגם קצת מעבר אליהם. תוכלו לקרוא בהרחבה על כל נושא בכתבה המקושרת אליו ולרדת לחופשה הבאה שלכם בסיני בראש שקט עם כל המידע שאתם צריכים.

אז מה צריך לדעת לפני שבכלל נוסעים?

השאלה הכי נפוצה היא זו על מצב הביטחון בסיני. זה אכן סימן שאלה גדול שמרחף מעל כל חופשה, אבל סיני היא לא מיוחדת בעניין זה. יש עוד לא מעט ערים גדולים ומתויירות בעולם שביקור בהן מעלה חששות כאלה ואחרים, כולל ירושלים. תשובה חד משמעית לשאלה כנראה שאין, ובסוף זה תלוי התחושה האישית של כל אחד מאיתנו. יש מי שייסע לסיני ולקהיר בלי לחשוש, ויש מי שגם לירושלים יעדיף להימנע מלהגיע.

בין אם זו פעם ראשונה בסיני עבורכם ובין אם לא, יש כמה דברים חשובים שכדאי לדעת, חלקם מתעדכנים עם הזמן (למשל אגרות המעבר) כך שבכל מקרה כדאי להיות סגורים על מידע רלוונטי ומעודכן שאפשר למצוא ברשת, למשל בכתבה הזו על פעם ראשונה בסיני.

נקודת הכניסה לסיני היא מעבר גבול טאבה, וגם כאן כדאי להגיע עם מעט ידע על מה צפוי לכם ועל דברים שאפשר לעשות מראש כדי לחסוך חלק מהתור (או על מתי בכלל תמצאו תור בכניסה למסוף הגבול). בגדול המעבר פעיל 24/7 (למעט יום כיפור וחג הקרבן) ואפשר לעבור בו ברגל או ברכב, והמעבר כרוך בתשלום אגרה הן בצד הישראלי והן בצד המצרי.

מיד אחרי מעבר הגבול יחכו לכם נהגי המוניות. אפשר להגיע באופן ספונטני ולעלות על מונית, אם כי זה צפוי להיות יקר יותר מאשר הזמנה של נהג מונית מראש שימתין לכם בגבול ואיתו תוכלו לסגור מחיר הוגן. בכלל מוניות בסיני זה סוג של שיטת מצליח מבחינת תמחור, ולכן תמיד עדיף לדבר מראש עם נהג שאתם מכירים או קיבלתם עליו המלצה ולסגור את הפינה הזו עוד לפני שאתם נוסעים לאילת.

באופן כללי כשמדברים על מחירים בסיני חשוב לזכור כי היא אכן זולה יותר בכל התחומים מרוב המקומות שתרצו לטייל בהם בעולם, ודאי מהמקומות בישראל, אולם כסף בסיני, כמו בכל מדינת עולם שלישי הוא סוג של מצרך במחסור ולכן מלכודות תיירים גם הן דבר שבשגרה. פשוט עשו את שיעורי הבית שלכם וקראו מראש על התנהלות עם כסף בסיני כדי להיות מוכנים יותר ותמימים פחות.

הגידול בכמות התיירים בשנים האחרונות עושה את שלו וחופי סיני החלו להתאים עצמם גם לקהלים חדשים, כאלה שרוצים ליהנות מחופשה אותנטית אבל לא להתנתק לגמרי מהעולם החיצון. משום כך, תמצאו לא מעט קאמפים עם חשמל ואינטרנט כדי שאפשר יהיה בין הצלילות והשנירקולים גם לשלוח הודעה מרגיעה הביתה. חשוב לומר בהקשר הזה שהאינטרנט בסיני הוא לא האינטרנט המהיר שלכם מהבית. הוא יספיק לוואטסאפ ופייסבוק אבל אל תצפו למהירות גלישה שאיתה אפשר להוריד תוכנות לעיצוב גרפי.

אחד הדברים היפים בחופשה בסיני זה שאפשר לנסוע אליה גם לבד. זו גם ההעדפה של לא מעט ישראלים שנוסעים לסיני ואתם כבר תפגשו אותם על החוף או בבתי המלון. האופי של חופשה בסיני הוא כזה שמעודד מאוד אינטראקציה בין האנשים ולכן גם חופשה בסיני לבד לא באמת תשאיר אתכם לבד כנראה אף פעם.  

סיני היא גם מקום מתאים לחופשה עם ילדים, ובכל אזור בסיני אפשר למצוא את המלון או הקאמפ שיתאים לחופשה משפחתית מהנה, שבה כל אחד מוצא את מה שהוא אוהב לעשות. הדיווחים על טיולים בסיני עם ילדים הם בדרך כלל חיוביים, במיוחד בשנים האחרונות בהן כאמור קאמפים רבים שדרגו את התנאים בהם.

באופן כללי ישראלים בסיני הם לרוב אנשים מיוחדים וטובים. זה נכון שסיני מתאימה לכולם וכל אחד ימצא כנראה את המקום המתאים לו בחצי האי, אבל עדיין חופי סיני מושכים אליהם אנשים מסוג מאוד מסוים, אנחנו אוהבים לקרוא לו "הסוג הטוב".

לאן נוסעים בסיני?

כל החופים בסיני הם בעלי קסם מיוחד, כל אזור והייחוד שלו. חופי סיני נמתחים על פני רצועה באורך של כ-250 קילומטרים, חלקם ממש צמודים לכביש האורך שעובר לצדם וחלקם חבויים מאחורי ההרים הגבוהים ובתוך קפלי קרקע קסומים. ככל הנראה שגם אם לא ביקרתם מעולם בסיני, אתם תמצאו מאוד מהר את החוף האהוב עליכם, זה שתרצו לחזור אליו שוב ושוב. כדי שיהיה לכם קצת מושג, הנה כמה מילים על כל מקום:

טאבה – העיירה הקטנטנה והמנומנמת שפוגשים מיד ביציאה ממעבר הגבול לא מציעה המון לתייר אבל כן יש בה בתי מלון מעולים עם אירוח מפנק, חלקם אף פוטרים אתכם מתשלום אגרת המעבר, היא קרובה, זולה והחופים בה יפהפיים ומתוחזקים היטב. אם אתם ממש בעניין של חופשה כיפית ובזול אבל בלי להתרחק יתר על המידה, סעו לטאבה. היא תעניק לכם בדיוק את זה.

ביר סוויר – רצועת החוף הפתוחה הצפונית ביותר לאורך חופי סיני ובה קאמפים מכל הבא ליד: כאלה עם חושות פשוטות, בונגלוס עם מזגן, חדרים ברמה גבוהה וקאמפים עם פסיליטיז של חצי בית מלון. מה שמשותף לכולם זה החיוך הרחב שתקבלו בכניסה והחול הרך והנעים שמאפיין את כל האזור הזה של סיני.

אל מחש – מעט אחרי ביר סוויר, עם אותו חול רך ונעים ואותו חיוך רחב, אבל קאמפים על שטח גדול ורחב ידיים שכיף ממש להתארח בהם ולטייל לאורכם. באל מחש תמצאו יותר פינות שקטות ופחות מוכרות, אבל גם חופים לכל המשפחה שכוללים אפילו בריכת שחייה חיצונית למקרה שהים האדום לא יספיק לכם.

ראס א-שטן – ראשם של שני החופים לא סתם נקרא כך, ובביקור באזור אפשר לראות בבירור את המפרץ המעוגל הקטן שנראה כמו קו ברור המחבר בין שני ה"ראשים" של החופים, ובין לבין פזורים קאמפים נהדרים עם אווירה טובה וצעירה, המון מוזיקה מקומית, אוכל טוב ושלווה שקשה למצאו במקומות אחרים.

נואיבה – "הפנינה של מפרץ עקבה", כפי שהיא מכונה בפי רבים, מספקת את התפאורה המושלמת לחופשה נהדרת וכיפית על חופי סיני. זריחות מושלמות, נופים נדירים, קאמפים נעימים ובתי מלון מפנקים. על הדרך גם תוכלו ליהנות בה מכמה חנויות שמוכרות מזכרות, מסעדות וגם הפתעות כמו חווה אורגנית יפהפייה וגלידריה מפתיעה.

דהב – דהב היא כבר עיר, או לפחות סוג של עיירה מעניינת שבה אפשר למצוא חוץ מהחופים והחנויות גם חיי לילה עם מסעדות וברים שפזורים על הטיילת הארוכה והנעימה שלה, אתרי צלילה שמושכים אליהם צוללנים מכל העולם ומלונות מפוארים ברמה מאוד גבוהה שמעניקים חוויה אחרת. בדהב גם אפשר ליהנות מטיולים לכל המשפחה ובכלל להעביר את הזמן לא רק עם בטן גב שכבודו במקומו אמנם מונח, אבל לא תמיד הוא מספיק לנו.

שארם א-שייח' – ואם כבר דיברנו במונחים של עיר, אז שארם כבר עונה הרבה יותר על ההגדרה הזו. שארם היא עיר קיט לכל דבר שבה יש, מעבר לעשרות אלפי חדרי מלון ואירוח, גם קניון, טיילת ענקית עם מאות חנויות, ברים ובתי קפה, קזינו, מועדוני צלילה, פארקי מים ועוד אינספור אפשרויות ליהנות מסיני גם בדרך קצת שונה.

איפה ישנים בסיני?

בחושות! או בבית מלון! או בבונגלו על הים! או בעצם איפה שאתם רוצים… סיני מלאה באפשרויות אירוח ולינה מכל הסוגים ובכל הרמות, גם מבחינת רמת הפינוק וגם מבחינת רמת המחיר. נעשה סקירה קצרה כדי לעמוד טוב יותר על ההבדלים:

חושות בסיני אפשר למצוא לאורך רצועת החוף מביר סוויר ועד נואיבה (כולל). התנאים בחושות הם בסיסיים יותר ובדרך כלל משלבים מבנה מקש או במבוק עם ריהוט בסיסי (לפעמים בסיסי זה רק מזרן) כדי לשים בהן את הראש ולנוח. היתרון הגדול של החושות זה המחיר הזול שלהם והקרבה שלהן לקו המים, היות שמבנים קבועים לא ניתן לבנות ממש על שפת הים. הקאמפים בסיני מציעים מגוון של חושות ברמות שונות, כאלה עם מזגן, עם מרפסת, בנויות על רצפת בטון מוגבהת ועם או בלי שירותים ומקלחת נפרדים. האופציות קיימות. לכם נותר רק לבחור. הפייבורטיות שלנו הן החושות בנואיבה, שאיכשהו מצליחות ליהנות מכל העולמות – חופים חוליים ונעימים, זריחות מדהימות ביופיין, אווירה צעירה וכיפית בקאמפים, לא רחוקות מידי ולא קרובות מידי.

אם אתם בעניין של מלונות, הרי שגם מהם יש לא מעט בסיני וגם שם התמוה לכסף גבוהה והמבחר רחב דיו כדי להקשות עליכם את קבלת ההחלטה. המלונות בסיני מסובסדים על ידי ממשלת מצרים ולכן יש מצב שתמצאו מלונות מעולים במחירים מצחיקים, לפעמים אפילו זולים יותר מהחושות.

המלונות בטאבה מחולקים לשני אזורים עיקריים – שלושת המלונות הצמודים לגבול המעניקים גם פטור מאגרת המעבר למתארחים בהם, ועוד ארבעה מלונות ברמה גבוהה במתחם טאבה הייטס. מלונות אלה פופולריים מאוד בקרב הנופשים הישראלים ומאוד כדאי להזמין בהם מקום מראש מוקדם ככל הניתן, ודאי בעונה החומה.

בנואיבה גם תמצאו מספר מלונות לא רעים בכלל, לאורך רצועת החוף שלה, מטרבין בצפון ועד הדיונה הקטנה בדרום. המלונות בנואיבה מאופיינים בפשטות יחסית אבל כמו בכל מקום אחר בסיני מעניקים תמורה טובה מאוד לכסף שלכם.

המלונות בדהב זה כבר סיפור אחר – שם תוכלו למצוא ריזורטים מפוארים ברמה של 4 ו-5 כוכבים וגם מלונות בוטיק קטנים על הטיילת שמציעים אירוח פשוט יחסית אבל מיקום מוצלח והרבה פעמים גם שיתופי פעולה עם מועדוני צלילה ואטרקציות נוספות בסביבה.

מה אוכלים בסיני?

כשמדברים על אוכל בסיני, אנחנו לא חושבים על מסעדות שף או איזה אוכל גורמה ששווה רק בשבילו לחצות את הגבול. אבל, האוכל בסיני גם לא כזה נורא כמו שלעתים נוטים לספר. ברוב הקאמפים התפריט יהיה דומה ויכלול אוכל פשוט אך טעים – חביתות, סלט, טחינה, פול, פלאפל, טוסטים, פיצות, פסטות, אורז עם ירקות וקינוחים כמו סחלב או פאנקייק שהם גולת הכותרת בלא מעט מקומות. במלונות בסיני החוויה הקולינרית היא כבר טובה יותר והמבחר רחב יותר.

אם נסעתם לדהב או שארם תוכלו ליהנות גם ממסעדות טובות מאוד שנמצאות בטיילת ובאזורים המתויירים ובהן מנות של בשרים, פירות ים טריים, תבשילים מעניינים ואפילו אופציות טבעוניות טובות. המסעדות בסיני, גם אם לא ידועות בעולם בתור פסגת הקולינריה, בהחלט מעניקות חוויה טובה וטעימה.

בעקבות הנהירה המחודשת של הקהל הישראלי עולות מידי פעם גם דרישות לאוכל כשר בסיני. חשוב לומר מראש שכשרות כמו בישראל לא תמצאו בסיני, על אף שיש כמה מסעדות שטוענות שהאוכל אצלן כשר ואף תולות שלטים שמבשרים על כך. במקומות מסוימים, בעיקר בקאמפים, יש בהחלט אפשרות להביא את האוכל שלכם אתכם ולבשל לעצמכם כך שמבחינה אישית תוכלו לשמור על הכללים החשובים לכם בענייני כשרות ללא חששות.

מה עושים בסיני?

אז כן, חופי סיני הם אחד המקומות המומלצים בעולם לבטן-גב לאורך כל היום ולשיזוף מושלם שאחריו תחזרו הביתה יפים יותר, אבל יש בסיני גם לא מעט אטרקציות ואפשרויות להעביר את הזמן שלא על החופים. רגע… אטרקציות בסיני? אטרקציות? בסיני? כן כן, נכון שסיני כולה היא אטרקציה אחת גדולה, אבל אפשר למצוא בה עוד לא מעט דברים לעשות:

המדבר וההרים מאפשרים אינספור הזדמנויות ואפשרויות לטיולים בסיני – עין חוד'רה, סלע הכתובות, מנזר סנטה קתרינה, קניון הצבעים, ואדי וויש-וואשי…בקיצור הבנתם. רק תגידו כמה אתם ולכמה זמן אתם רוצים לנסוע, ותמצאו את האיש המתאים למשימה בין הוא מדריך טיולים ותיק או נהג מונית חביב שיספקו לכם גם את הידע וגם את היכולת. אם אתם לא יודעים לאן אתם רוצים, או לא מכירים, תמיד אפשר לשאול מטיילים אחרים או את המקומיים על המלצות שלהם לגבי מקומות מעניינים לראות. קחו בחשבון שהמלצות בסיני, כמו בכל מקום אחר בעצם, הן סובייקטיביות ומבוססות על חוויה אישית לכן  לפעמים עדיף פשוט לזרום עם ההרגשה שלכם.

אחת האופציות היותר מגניבות להעביר את הזמן בכיף אלו טיולי טרקטורונים בסיני. בדרך כלל אפשר למצוא כאלה בדהב והסביבה, שם יש סוכנים ומדריכים שמציעים טיולים מודרכים בקבוצות או לבד, למשך כשעה עד שעתיים, בנופים המדהימים של הרי סיני ולפעמים גם כולל ארוחת צהריים במסעדה טובה. שווה בדיקה.

סיני היא גם כמובן גן עדן לחובבי צלילה ומרכזת לאורך החופים שלה כמה מאתרי הצלילה היפים ביותר בעולם. צלילה בסיני היא לא אטרקציה כדי "לסמן וי" אלא חוויה של ממש. בדהב ושארם יש עשרות מועדוני צלילה מקצועיים עם מדריכים מנוסים שישמחו לארח אתכם גם לקורסי צלילה בכל הרמות וגם לצלילות היכרות ולמנוסים יותר גם ספארי צלילה של מספר ימים.

למי שמעדיף רק להסתכל מלמעלה, כמעט בכל האתרים אפשר גם להיכנס לים עם משקפת ושנורקל ולהשקיף על הנוף התת מימי הצבעוני המרהיב. בכל חוף שתגיעו אליו, בעיקר מראס א-שטן ודרומה, תראו בתוך המים שנורקלים בולטים שאליהם מחוברים אנשים השטים להם בנחת בין אלמוגים, דגים ומדוזות סגולות ולא מזיקות. אחרי כמה ביקורים בסיני אתם כבר תגלו בעצמכם – שנורקלים בסיני זה כבר ספורט לאומי.

דבר נוסף שאפשר לראות הרבה מאוד בחופי סיני אלו הן סדנאות שונות. בדרך כלל מתארגנות סדנאות כאלה עוד מהארץ, עם מדריך או מדריכה בתחום מסוים, קבוצה של אנשים עם ברק בעיניים ושלווה ונוף שמשלימים את האווירה הטובה ביותר שאפשר לבקש. סדנאות בסיני הן דבר מאוד נפוץ ובחופים מסוימים שבהם יש חללים לקיום סדנאות כאלה קשה למצוא מקום חודשים רבים קדימה.

אם כבר סדנאות, אי אפשר שלא לדבר על מושכת הסדנאות הראשית – היוגה. יוגה בסיני היא כל כך נפוצה ופופולרית עד שגם בלי סדנאות מסודרות, רבים מנצלים את השקט והריכוז כדי לתרגל יוגה באופן עצמאי על החופים. אם עוד לא ניסיתם את החיבור הזה בין יוגה לסיני, שלוחה מכאן המלצה חמה לעשות זאת.

במעבר חד מהשלווה על החופים נזכיר עוד אטרקציה אחת שגם אליה נוהרים ישראלים רבים לאורך כל השנה – הקזינו. במצרים ההימורים הם חוקיים וממוסדים, ולכן גם בסיני יש מספר בתי קזינו, שניים בטאבה ועוד כמה אחדים בשארם א-שייח. בתי הקזינו בסיני אולי לא ענקיים ומפוארים כמו בלאס וגאס, אבל בשארם בהחלט אפשר למצוא בתי קזינו מקצועיים לא פחות, מרווחים, עם מגוון משחקים ואירוח נהדר לפחות כמו בחופים.

Sending
User Review
0 (0 votes)

שתפו עם חברים ותראו מה הם אומרים

האתר סייע לכם? לייק בפייסבוק ישמח אותנו! 👍😃

דילוג לתוכן