שתפו עם חברים ותראו מה הם אומרים
כדי להגיע לחופים המופלאים של סיני, צריך כמובן לחצות את מסוף הגבול בטאבה. מסוף הגבול הדרומי הוא מעבר יבשתי, מה שאומר שהמעבר מתבצע ברגל. אפשר לעבור אותו גם עם הרכב הפרטי שלכם, ועל כך ניתן לקרוא בהרחבה בכתבה הזאת. אם בחרתם לעבור ברגל, הנה כל מה שאתם צריכים לדעת לקראת המעבר.
לאן אתם נוסעים בסיני?
תמיד כדאי לדעת מראש לאן אתם נוסעים משום שבמעבר הגבול, לפני ביקורת הדרכונים, תצטרכו למלא טופס שבו תתבקשו, בין היתר, לציין לאן מועדות פניכם (ראו תמונה בהמשך). חשוב לדעת זאת מראש ולחסוך בכך שאלות מיותרות. אם הזמנתם מקום מראש בחושות או במלונות בסיני, דבר שמומלץ מאוד לעשות, לא תהיה לכם כל בעיה. למרות שברוב המכריע של המקרים לא יבקשו מכם הוכחה להזמנת מקום, אם יש בידכם כזו הגיעו איתה למעבר הגבול, בין אם פיזית בידכם או בטלפון הנייד – שני אלה יתקבלו בברכה.
איך מתניידים בסיני?
הדרך הפופולרית, הנוחה והיעילה ביותר להתנייד בסיני היא באמצעות מונית, אולם כדי לא להיות תלויים בחסדים של קרטל המוניות בטאבה ממש כדאי לסגור מונית מראש עוד לפני ההגעה. אם לא תעשו את זה אתם עלולים למצוא את עצמכם ממתינים שעות עד שמונית גדולה תתמלא לפני שהיא יוצאת לדרכה, או משלמים מחיר מופקע שאין בכילותכם להתמקח איתו. או שניהם.
הדרך הטובה ביותר להזמנת מונית מראש היא באמצעות השירות המצוין של אתר סיני וייבס – הזמנת מונית אונליין, בסטנדרט גבוה עם נהגים זהירים שנוהגים ברכבים חדשים ובטיחותיים. לא פחות חשוב מכך – המחיר קבוע ועם תשלום המקדמה אתם מבטיחים שהמונית תמתין לכם ביציאה ממסוף הגבול.
מחירי המוניות בסיני
מחירי המוניות בסיני משתנים בהתאם לביקוש ולעונה, והם נקובים בדולרים משום ערך הלירה המצרית שצולל לעומת השקל והדולר. כאמור, כדאי לקבוע מראש מחיר לנסיעה, והכי טוב להזמין מונית במחיר קבוע, בלי צורך להתמקח ובלי הפתעות כאשר תגיעו ליעד.
להלן מחירים מומלצים לנסיעות בתוך סיני (ממעבר הגבול):
יעד | מונית קטנה (מחיר לכל המונית) | מונית גדולה (מחיר לכל המונית) |
טאבה הייטס | 25$ | 35$ |
ביר סוויר והחופים עד נואיבה (כולל) | 45$ | 60$ |
דהב | 65$ | 90$ |
שארם א-שייח' וסנטה קתרינה | 100$ | 145$ |
האם אתם זקוקים לויזה / אשרת שהייה בסיני?
האזורים שעבורם אין צורך בהנפקת ויזה מראש הם: חופי סיני, משארם-א-שייח' וצפונה, ההרים (כולל סנטה קתרינה) וראס מוחמד, באזורים אליהם ניתן להגיע דרך היבשה. רק תדאגו שהדרכון שלכם יהיה תקף לשלושה חודשים קדימה. במעבר הגבול תקבלו אישור כניסה ל-14 יום.
תצטרכו להנפיק ויזה אם אתם נוסעים ליותר מ-14 יום, או אם היעד שלכם הוא כל אזור אחר במצרים, כולל אתרי הצלילה בראס מוחמד.
כיצד מגיעים אל מסוף הגבול בטאבה?
המסוף נמצא בנקודה הקיצונית של החוף הדרומי באילת. זמן הנסיעה אל מעבר הגבול ממרכז העיר הוא כ-15 דקות במידה שאין עומס בכבישים, וניתן לקחת לשם מונית בעלות של כ-50 ₪. אפליקציית Gett עובדת יפה מאוד באילת וניתן להשתמש בה לנסיעה אל מעבר הגבול וממנו לכל נקודה בעיר.
ההגעה באוטובוס היא באמצעות קו 15 של חברת "אגד" שיוצא מתחנת האוטובוסים המרכזית בעיר בתדירות של כל 45-30 דקות. הנסיעה אורכת כ-30 דקות. שימו לב שמספרו של הקו שחוזר ממסוף הגבול לתחנה המרכזית הוא 16.
על דרכי הגעה נוספות למעבר הגבול ואילת בכלל אפשר לקרוא כאן.
מתי מעבר הגבול פתוח?
מעבר הגבול פעיל סביב השעון, 24/7 בכל ימות השנה למעט יום הכיפורים וחג הקרבן, בהם הוא נסגר למשך יממה. חג הקרבן אינו חל בתאריך קבוע אלא בכל שנה במועד אחר, לכן יש להתעדכן מראש במידע, שאפשר למצוא כאן.
יש לציין כי בחודש רמדאן הצד המצרי של המסוף נסגר בכל יום בשעות השקיעה לכשעה עד שעה וחצי לטובת סעודת שבירת הצום. קחו זאת לתשומת לבכם אם אתם ממהרים לעלות על טיסה הביתה או שמחכה לכם טרמפ בצד השני של הגבול. פרטים נוספים לגבי שעות הפעילות או ועניינים נוספים הקשורים בסדרי המעבר הטכניים ניתן לברר במספר 08-636-0999.
חשוב מאוד לציין שכניסה לסיני דרך מעבר גבול טאבה מחייב גם יציאה באותה הדרך. לא ניתן להיכנס לסיני דרך מעבר גבול טאבה ולצאת ממנה בטיסה משארם.
מהן העלויות הכרוכות במעבר בין ישראל לסיני?
בצד הישראלי של מעבר הגבול תשלמו 109 ₪ ועוד 6 שקלים עמלה (סה"כ 115 שקלים). ניתן גם להסדיר את התשלום מראש באחד מסניפי בנק הדואר או באתר "מילגם" ובכך לחסוך את העמלה. אם שילמתם מראש, תקבלו את האישור באופן מידי לתיבת המייל שלכם ועליכם להגיע איתו (או עם צילום מסך שלו במכשיר הסלולרי שלכם) למסוף, ובכך אתם חוסכים לא רק את העמלה אלא גם את התור הצפוי בדלפק התשלום.
את כל הדרכים לשלם את האגרה, כולל קישור ישיר לתשלום מראש באינטרנט תמצאו בעמוד של תשלום מעבר הגבול לסיני.
לעוברים לאחד משלושת המלונות הצמודים לגבול מגיע פטור מתשלום האגרה בהצגת אישור התשלום (ולא אישור ההזמנה!) מהמלון. אם אתם משלמים במלון עצמו, תצטרכו לשלם את אגרת המעבר ולקבל זיכוי רק ביציאה, לאחר שתציגו את אישור התשלום שתקבלו במלון.
עלות האגרה בצד המצרי היא 405 לירת מצריות, והתשלום הוא במזומן ובמטבע מקומי בלבד (בדקו את שער החליפין המעודכן).
אם יש בידכם אשרת מעבר שהנפקתם בשגרירות, תשלמו 2 לירות מצריות במעבר חזרה לישראל.
האם יש איפה לחנות באזור מעבר הגבול?
אין חניה ליד מסוף הגבול וגם החניה לאורך רצועת החוף הדרומית כולה אסורה בלילות, מה שאומר שבכל בוקר מחדש יבקרו את הרכב שלכם פקחי עיריית אילת וישאירו לכם דו"ח על השמשה. לכן יש לחנות בעיר עצמה (במקומות המותרים בלבד שגם הם מתמעטים והופכים לחניות בתשלום) או בשדה התעופה הישן שם הוכשר מגרש חניה רחב ידיים בעלות של 25 ש"ח ליום.
מהעיר מומלץ להגיע למסוף טאבה במונית או אוטובוס. אפשר להזמין לשם מונית עירונית עם Gett, שירות מהיר ולא יקר במיוחד, או לנסוע בקו 15 של אגד.
אפשרות נוספת היא לחנות בשדה התעופה החדש (רמון) בחינם ולהגיע משם למוסף הגבול באוטובוס (קו 30) או במונית.
שלבי מעבר הגבול
הצד הישראלי
בתחנה הראשונה לאחר הכניסה יש לשלם את האגרה בדלפק של מילגם. אם שילמתם מראש, אתם רשאים להמשיך ולדלג על תחנה זו.
לאחר הדלפק של מילגם תגיעו לביקורת הדרכונים. מול העמדות המאוישות יש גם עמדות למעבר עצמאי לבעלי דרכון ביומטרי. זה מקצר פלאים את התור.
משם ממשיכים לחנות המוצרים הפטורים ממס ("דיוטי פרי"), שהיא קטנה וצנועה ובלי מבחר מרשים, אבל תמצאו שם אלכוהול וסיגריות ואם תרצו לקחת אתכם לסיני, כדאי לקנות שם כי המחירים זולים.
לאחר הדיוטי פרי תידרשו להציג את אישור המעבר ואישור תשלום האגרה, ומשם תצאו לצד המצרי של המסוף.
אם נתקלתם בבעיה כלשהי בזמן המעבר (בצד הישראלי בלבד) אפשר להתקשר למספר 050-9753976 – זהו המנהל התורן של המסוף. רצוי ליידע אותו על בעיות ובמקרים רבים הוא גם יכול לפתור אותן.
הצד המצרי
בכניסה יבדקו לכם את הדרכון ואת אישור היציאה מישראל.
לאחר מכן תעבור לשיקוף וסריקה של הציוד שהבאתם ובדיקה ביטחונית שלכם, בביתן קטן שיהיה מולכם.
לאחר הבדיקה, מגיעים לאולם ביקורת הדרכונים, שם ניתן גם להחליף כסף, או למשוך מהכספומט.
לפני המעבר עצמו יש למלא טופס שמפרט את הפרטים שלכם ואת יעד הנסיעה. משום כך רצוי לדעת מראש לאן נוסעים, כדי לחסוך שאלות מיותרות. רצוי שיהיה עליכם גם עט, כי לא תמיד יש שם. לפעמים יהיו שם מי שיציעו לכם עזרה במילוי הטופס כדי להרוויח טיפ. אם אינכם צריכים עזרה, סרבו בנימוס. זו ממש לא חובה לתת טיפ, בטח לא על שירות שאתם לא זקוקים לו.
את הטופס המלא מציגים לפקיד בביקורת הדרכונים ולאחר שהוא חותם על הדרכון שלכם אתם ממשיכים לעמדה הבאה שבה תקבלו אישור מודפס על הכניסה לסיני.
לאחר היציאה מהטרמינל ולפני היציאה לתחנת המוניות של טאבה יש חלון קטן מצד שמאל בו תשלמו את אגרת המעבר. כאמור, יש לשלם במזומן ובמטבע מקומי בלבד.
לאחר תשלום אגרת המעבר אתם בסיני. ברוכים הבאים.
כמה זמן אורך המעבר?
המעבר אורך 40–30 דקות כשאין עומסים מיוחדים. השעות הפנויות יותר הן שעות הבוקר המוקדמות או שעות הלילה המאוחרות. בתקופות העמוסות יותר (חגים, קיץ, חופשות) המעבר עלול לקחת מספר שעות, בהתאם לתור.
מה מותר ומה אסור להעביר בגבול לסיני?
כללי: אסור להכניס כל סוג של סם (לרבות עלי גת), כלי נשק, ציוד צבאי או מכשירי ניווט, משקפת, רחפן ומיכלי גז (לפעמים מתעלמים מזה, תלוי על איזה פקיד נפלתם). ממש לא כדאי להתחכם עם ניסיון להכניס חומרים או ציוד אסור לסיני. הפקידים הנחמדים הפוכים ברגע למאוד לא נחמדים במקרה כזה.
רכב: אם אתם נכנסים עם הרכב, הכניסה אסורה עם מצלמת דרך, קדמית או אחורית (לא מצלמת רברס). כדאי לפרק אותה לפני המעבר, כי לא ניתן לכסות אותה עם מדבקה ובגבול פשוט ישברו לכם אותה.
מזון וכלים: ניתן להעביר מוצרי מזון, מוכנים או כחומרי גלם, וכלים להכנתם, לרבות סכו"ם.
אלכוהול: המצרים מאפשרים להעביר ליטר של אלכוהול לאדם, אם כי הבירה לא תמיד נספרת כאלכוהול ויש מקרים שאפשר להכניס אתכם יותר.
תשמישי קדושה: אין בעיה להעביר טלית, תפילין, סידור או כל חפץ אחר בעל אופי דתי. אם ישאלו אתכם, פשוט הסבירו כי אתם אנשים מאמינים ואלו הם עזרי התפילה שלכם.
אילו בעיות עלולות לצוץ בהעברת ציוד?
ייתכנו לעתים בעיות בהעברת ציוד המיועד לצילום, ובמקרים מסוימים גם עם ציוד לצלילה או לקייטסרף. "על הנייר" מותר להעביר ציוד מסוג זה, אולם חוסר המודעות של המצרים בתחומים האלה עלול לעורר חשד, כמו גם העובדה שאסור להכניס מצנחי רוח למצרים ולפעמים המצרים מתבלבלים בין השניים.
יחד עם זאת, ברוב המקרים סביר שישאלו אתכם כמה שאלות מעצבנות ולא יותר מזה. עיקר הבעיה היא דווקא עם ציוד לצילום, במיוחד כאשר מדובר בכמות גדולה של ציוד. התאזרו בסבלנות, ענו על כל השאלות שתתבקשו ודברו בנימוס. אם לא נמצא פתרון לבעיה, אפשר לחזור ולנסות לעבור בשעה מאוחרת יותר כאשר המשמרת במסוף מתחלפת או להשאיר את הציוד בשמירת החפצים בגבול.
מעבר הגבול לסיני פעיל סביב השעון, 24/7 בכל ימות השנה למעט יום הכיפורים וחג הקרבן, בהם הוא נסגר למשך יממה.
מעבר הגבול לסיני נמצא בנקודה הדרומית ביותר של אילת, לאחר החוף הדרומי, צמוד לעיירה טאבה. ניתן להגיע לשם בנסיעה של כ-15 דקות ממרכז אילת.
מעבר הגבול לסיני כרוך בתשלום אגרת מעבר הן בצד הישראלי והן בצד המצרי. ניתן לשלם את האגרה בצד הישראלי מראש באינטרנט ולחסוך תשלום עמלה ותור. לתעריף האגרה המעודכן ראו באתר.
המעבר אורך 40–30 דקות כשאין עומסים מיוחדים. השעות הפנויות יותר הן שעות הבוקר המוקדמות או שעות הלילה המאוחרות. בתקופות העמוסות יותר (חגים, קיץ, חופשות) המעבר עלול לקחת מספר שעות, בהתאם לתור.
User Review
0 (0 votes)שתפו עם חברים ותראו מה הם אומרים