רגע לפני שאתם מזמינים לעצמכם חופשה במלון מפנק בסיני או בחושה משודרגת, יש עוד כמה דברים שכדאי שתדעו בכל הקשור בהתנהלות בסיני. כמו בכל נסיעה למקום שהוא לא הבית, יש לא מעט שאלות והתלבטויות שעולות, בעיקר אם זו הפעם הראשונה שלכם בסיני – ענייני כספים, נסיעות, מזג אוויר, אוכל ואטרקציות שונות. כדי שלא תצטרכו לחפור בכל הרשת וללקט את המידע הדרוש, ריכזנו לכם כאן את כל מה שאתם צריכים לדעת על חופשה בסיני.

מצב הביטחון בסיני
שניה לפני שאתם עולים על ההגה לכיוון דרום, כדאי להתחיל בזה שלסיני קיימת אזהרת מסע. יחד עם זאת, בחודש אוגוסט 2021 הוחלט במטה לביטחון לאומי, לאחר 15 שנה שבהם אזהרת המסע היתה חמורה יותר (דרגה 5), להוריד את רמת האיום לרמת "איום מזדמן" (קרי, אזהרת מסע דרגה 2). למעשה כך יישרו בישראל קו עם יתר מדינות העולם שמפרידות בין צפון סיני, שהוא אזור פחות יציב מבחינה ביטחונית, לבין דרום סיני, שהוא אזור התיירות המוכר לנו.
לשאלה "האם סיני בטוחה?" אין באמת תשובה אחת מוחלטת, לא לנו וספק אם למישהו אחר. תחושת ביטחון היא אישית וסובייקטיבית, וכפי שיש מי שחוששים להסתובב בירושלים (או בפריז), מן הסתם יש גם מי שחושש גם להגיע לסיני. העצה הטובה ביותר שאפשר לתת בנושא זה היא שאם פחד יכול להעיב על החופשה שלכם, עד כדי שתצטערו שיצאתם אליה, אולי מוטב לחשוב על כך שוב. מכל מקום, לסיני מגיעים מאות אלפי מטיילים בשנה שכן מרגישים ביטחון, ולכן כל אחד מוזמן לעשות את החשבון שלו בעניין.
מזג האוויר בסיני
נתחיל בדבר הכי בסיסי – מזג האוויר. לסיני אפשר לנסוע כל השנה, פחות או יותר. בחודשי החורף אמנם הלילות קרים, ובימים גשומים (למרות שאין הרבה כאלה) לא מומלץ לטייל בהרים מחשש לשיטפונות, אבל עקרונית אפשר ליהנות מסיני בכל עונות השנה. התקופה הטובה ביותר ליהנות מסיני היא בעונות המעבר: מרץ עד יוני וספטמבר עד נובמבר. כך לא חם מידי ולא קר מידי ובהחלט בתקופות אלה מזג האוויר הוא אופטימלי. הקיץ הוא הקיץ כמובן, והוא זמן טוב לטייל בכל מקום כנראה, אבל חשוב לומר שגם החורף בסיני הוא בהחלט לא נורא ולא מה שאנחנו רגילים מישראל – משקעים כמעט ואין ובמשך היום בסך הכל חמים ונעים רוב הזמן. הלילות קרים יותר ובהחלט תצטרכו לקחת אתכם משהו חם ללבוש, בין אם אתם בחדר על החוף או בבית מלון. קראו בהרחבה על מזג האוויר בסיני.
חורף בסיני
אגב מזג האוויר, כאמור אפשר ליהנות מסיני גם בחורף ויש אפילו לא מעט אפשרויות לעשות את זה בכיף. מלונות מפנקים עם ג'קוזי וספא, מסעדות טובות והכל במחירים זולים עוד יותר ממה שאתם רגילים לקבל בקיץ. בגלל שמזג האוויר כפי שראיתם לא נורא כל כך, אפשר בהחלט גם לטייל במשך היום במקומות לאורך החוף – הטיילת של דהב, הסיטי של נואיבה, הלגונה הכחולה וראס אבו גלום ועוד. משום שזה בכל זאת חורף, ברור שיש פחות ביקוש לבתי המלון אבל זו הזדמנות טובה ליהנות מהשקט שאולי תתקשו למצוא בקיץ בין יתר הנופשים, וזה בטח טוב לכיס משום שהמחירים של בתי המלון (שגם כך לא גבוהים) יורדים פלאים ומאפשרים לנסוע לחופשה משפחתית של שבוע במחיר של שני לילות באילת. מוזמנים לקרוא עוד על האפשרויות של חופשת חורף בסיני.
לאן נוסעים בסיני?
רגע, החלטתם כבר לאן אתם נוסעים בסיני? אם עדיין לא, אנחנו מבינים אתכם. 250 קילומטר חוף, נופים מדהימים, אירוח כיד המלך, שווקים, מסעדות, בטן גב…קשה להחליט. אף על פי שלמתבונן מן הצד זה יכול להיראות כאילו כל חצי האי נראה ומרגיש אותו דבר, זה לא ממש ככה ולכל אזור יש את המאפיינים שלו, אלה הטבעיים ואלה שנוצקו אליו עם הזמן – בתי המלון המפוארים של טאבה, החול הנעים של ביר סוויר ואל מחש, האווירה הצעירה של ראס א-שטן, הטיילת ואתרי הצלילה של דהב, שמורות הטבע בנאבק וראס אבו גלום, היופי עוצר השימה של הלגונה, השלווה בנואיבה וחיי הלילה של שארם. כאן תוכלו לקרוא בהרחבה על חופי סיני.
טיפים והמלצות ספציפיות על מקומות לראות, דברים לעשות ובאופן כללי על חוויית סיני מהכניסה ועד החזרה תוכלו למצוא בהרחבה בעמוד טיפים והמלצות לחופשה בסיני או בעמוד אטרקציות בסיני.
אם תרצו לקרוא קצת יותר בפירוט על האזורים השונים תוכלו לעשות זאת כאן:
טאבה – העיירה הצמודה לגבול עם ישראל, ובה בתי מלון מצוינים ופופולריים מאוד בקרב הנופשים הישראלים. סוג של "ללכת עם ולהרגיש בלי" של סיני.
נואיבה – "הפנינה של מפרץ עקבה". חופים מוזהבים, זריחות משגעות, אירוח כיד המלך וגם מסעדות מפתיעות במרכז המסחרי.
דהב – העיירה שהישראלים מגלים מחדש עם אתרי צלילה יפהפיים, סצנה ייחודית של חנויות, בתי קפה, ברים, מסעדות מקומיות ועוד. את כל האפשרויות הללו ריכזנו עבורכם בכתבה על אטרקציות בדהב.
ראס אבו גלום והלגונה הכחולה – אם אתם כבר בדהב, שווה לקפוץ גם לשתי שמוות הטבע הללו שמדהימות ביופיין ומשמרות את חוויית סיני האותנטית ומספקות מרגוע לגוף ולנפש.
שארם א-שייח' – ה"עיר" של סיני. אווירה קצת שונה מיתר האזורים בחצי האי, אבל אם טרם הייתם בעיר הקיט המגניבה הזו, בהחלט שווה ביקור.
ביטוח נסיעות לסיני
כן כן – למרות הקרבה שלה אלינו, סיני היא עדיין חו"ל, וכמו בכל נסיעה מאוד (מאוד) מומלץ לערוך לעצמכם ביטוח נסיעות. סיני, כמו כל מקום, גם טומנת בחובה דברים שצריך להישמר מפניהם, סכנות, מלכודות תיירים ועוד כמה דברים שצריך להכיר. פירטנו אותם עבורכם בכתבה על בטיחות ואזהרות בסיני.
ביטוח נסיעות מכסה גם מקרים בהם תזדקקו לטיפול רפואי, איתור או חילוץ וגם מקרים שכיחים יותר כמו איבוד או גניבה של הכבודה שלכם. משום שלא כדאי להשאיר שום דבר ליד המקרה כאשר מדובר בביטוח, קיצרנו לכם את הדרך ואנחנו מציעים לכם אפשרות לרכישת ביטוח נסיעות לסיני ממש כאן באתר, באמצעות סוכן ביטוח מורשה, מנוסה ומקצועי. מוזמנים לקרוא כאן עוד על ביטוח נסיעות לסיני.
איך בוחרים מלון בסיני?
אחרי שהחלטתם לאן נוסעים, צריך למצוא מקום לישון. המלונות בסיני מספקים הרבה (הרבה) יותר ממקום לינה והם מלאים באטרקציות ואפשרויות להעביר את הזמן בכיף. כמעט בכל מלון בסיני, התמורה שתקבלו תהיה הולמת (ולעתים גם למעלה מכך) את המחיר שתשלמו עבורה. מלונות רבים מתאימים לאירוח משפחות עם ילדים ואף מצוידים בהתאם, יש מלונות קטנים וביתיים על הטיילת של דהב ויש כפרי נופש ענקיים עם פארק מים צמוד בשארם. הכל זמין וחשוב להבין מה הצרכים והדרישות שלכם מהחופשה כדי למצוא את המלון שמתאים לכם.
גם לתקציב כמובן יש משקל בבחירה וגם כאן סיני מציעה מנעד מאוד רחב של מחירים – מחדרים סטנדרטיים ב-70 שקלים ללילה ועד לסוויטות משפחתיות באלפי שקלים ללילה. דבר אחד אפשר להבטיח בסבירות די גבוהה: כמה שלא תשלמו, תקבלו תמורה מלאה לכסף שלכם. עוד פרטים על מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים, תוכלו למצוא בכתה הזו על איך בוחרים מלון בסיני.
אגב, אם אתם מאלה שלא בא להם להתרחק יותר מידי מהגבול אבל כן להתפנק במלון ברמה גבוהה, בדיוק בשבילכם השיקה ממשלת מצרים ב-2005 את מתחם "טאבה הייטס". כפר נופש עצום בגודלו (משהו בגודל של גבעתיים) עם ארבעה בתי מלון ברמה גבוהה ואטרקציות לרוב. במקור היו במתחם שישה בתי מלון, אולם שניים מהם נסגרו באופן זמני, מונח שבסיני המשמעות שלו עוד יותר קיצונית מאשר בישראל. עם זאת, לאור ההתאוששות בתחום התיירות בשנים האחרונות בסיני, זה לא יהיה מפתיע לראות אותם עוברים מתיחת פנים ונפתחים מחדש. אז אם בא לכם חופשת בטן-גב אמיתית, חוף פרטי, מסעדות טובות וכל זה בלי להתרחק מידי מטאבה, בהחלט שווה לבדוק את טאבה הייטס.
ואם בלבלנו אתכם קצת עם כל השפע הזה, ואתם מתקשים לבחור, אתם ממש לא לבד. טאבה מציעה, כאמור, בתי מלון ברמה גבוהה שלפעמים קשה לעמוד על ההבדלים ביניהם, חלקם במתחם המעולה של טאבה הייטס, וחלקם ממש צמודים למסוף הגבול כמו טאבה הוטל ומובנפיק. האמת, בהרבה מקרים ההבדלים לא כאלה גדולים, אבל הם בהחלט קיימים. כדי להבין אותם טוב יותר, אתם מוזמנים לקרוא את המדריך המלא לבחירת מלון בטאבה.
ואם לא בא לכם על טאבה דווקא, זה ממש סבבה. קבלו את רשימת עשרת המלונות הטובים ביותר בסיני – ככה סתם כי בכיף שלנו לעזור לכם להחליט.
אה, ועוד דבר – אם לא בא לכם מלון זה גם סבבה, כי בסיני יש עשרות רבות של קמפים עם חושות בכל הגדלים, הצבעים, התנאים וכיווני האוויר. אם מה שאתם מחפשים זה להתעורר מרחש הגלים בשעת בוקר מוקדמת, סיני מאפשרת לכם גם את זה. חושות הן כבר מזמן לא סתם בקתות קש רעועות שמתקפלות בבריזה הראשונה של הערב. כלומר, אם ממש תחפשו יש מצב שתמצאו כמה כאלה, אבל למה לכם לעשות את זה? במרחק נסיעה קצרה במונית תוכלו למצוא חושות משודרגות או חדרים של ממש, עם מזגן או מאוורר, מיטות של ממש ולא רק מזרנים על הרצפה, חשמל ומים חמים בשירוקלחת צמודים. הסגנון של "חצי חושה חצי חדר" הולך ותופס תאוצה בחופי סיני ורבים מהם כבר מציעים אירוח מהסוג הזה. בכתבה הזו אפשר לקרוא עוד על כל הסוגים, המינים והמחירים של חושות בסיני.
אם כבר החלטתם שאתם רוצים לישון בחושה ורק מתלבטים איפה לעשות את זה, כדאי לספר גם שיש בסיני קמפים רבים שמציעים אירוח החושות מסורתיות או בחושות משודרגות. ריכזנו לכם את הטובות שבהן בעמוד של חושות בסיני.
אם ההתלבטות שלכם היא בין מלון לבין חושה, ואתם מתקשים להבין מה קורה בכל מקום, הכנו לכם כתבה שמפרטת את ההבדלים בין מלונות וחושת בסיני.
אפשרות נוספת שהולכת ותופסת תאוצה בשנים האחרונות היא אירוח בווילות ודירות אירוח בסיני, בעיקר בערים דהב ושארם א-שייח'. זו אפשרות נהדרת גם למי שמבקש להגיע בקבוצה גדולה יחסית לסיני ושהיא תישאר יחד, זה יתרון למי ששומר על כשרות ומעוניין לבשל בעצמו את מה שהוא אוכל, זה חוסך כסף, מאפשר פרטיות ומרווח – בקיצור, הרבה (הרבה) יותר יתרונות מחסרונות. תוכלו לקרוא עוד ולהזמין לעצמכם מקום בעמוד על וילות ודירות אירוח בסיני.
מה אורזים לסיני?
יש מספר דברים שצריך שיהיו אתכם תמיד, בכל חופשה לכל מקום בעולם (נגיד דרכון), ויש גם מספר דברים שחשוב לקחת אתכם בכל חופשה לסיני. יחד עם זאת, אם אתם יורדים למלון בסיני יש כמה דברים שאפשר לוותר עליהם, נגיד כי חבל לסחוב אקסטרה מגבות כשכל יום אתם מקבלים ארבע חדשות. אז מה באמת צריך לקחת ומה לא ואיך לא נתקעים עם תיק עמוס וכבד שאתם לא צריכים חצי ממה שיש בו, או לחילופין איך אתם לא נתקעים עם הגלגלים של המזוודה בחול של חופי סיני רק כי אף אחד לא הכין אתכם מראש לזה. אז הנה – מה אורזים לבית מלון בסיני.
אם היעד שלכם הוא חושה, יש עוד כמה דברים שחשוב לדעת (למשל, מה עושים עם היתושים?!) ולזכור להכניס לתיק כדי שלא תהיו אלה שמרגישים לא נעים לבקש מאחרים רק כי לא ידעתם. כשמתכוונים ללון בחושה יש גם משתנים נוספים שצריך לקחת בחשבון כמו מזג האוויר שחושה הרבה יותר חשופה אליו מאשר חדר מפנק במלון. לכן, לא התעצלנו והכנו לכם גם את רשימת "מה אורזים לחושה בסיני".
הגעה למסוף הגבול בסיני
אחרי שהזמנתם מלון (או חושה?) וארזתם תיק בהתאם, צריך להגיע למעבר הגבול. מסוף הגבול לסיני נמצא בנקודה הדרומית ביותר של אילת (ולמעשה של מדינת ישראל כולה) ואפשר להגיע אליו בקלות יחסית, מי ברכב, מי בתחבורה ציבורית, מי בטיסה ומי ברגל. סתם, אי אפשר באמת ברגל, אבל יש לא מעט אפשרויות להגיע לשם, כולן פשוטות ונוחות וזה כמובן תלוי בכמה זמן וכסף אתם מוכנים להשקיע בנסיעה, ובמידת הנוחות שאתם מבקשים לעצמכם. בין אם אתם חושבים לקחת את הרכב לאילת ובין אם חשבתם לעשות את הדרך באוטובוס, תציצו קודם בכתבה על איך מגיעים לסיני. מצב שתגלו שם אופציות נוספות שלא הכרתם.
מעבר הגבול לסיני
הגעתם לגבול. עוד צעד אחד קטן ואתם בסיני. כמו לכל מעבר גבול בעולם, גם לזה בטאבה (שנקרא בשמו הרשמי: מעבר גבול בגין) יש נהלים משלו. בצד הישראלי הם חדים וברורים, בעוד שבצד המצרי הם יכולים להשתנות משעה לשעה ומפקיד לפקיד. בכל זאת, יש כמה דברים שלא משתנים וכדאי מאוד לדעת אותם מראש: מתי אפשר לעבור, מה אסור, מה מותר, מי אחראי ומה קורה אם שכחתם את הדרכון בבית (ספוילר: אילת). כאן תמצאו את כל הפרטים שאתם צריכים לדעת על מעבר הגבול לסיני.
המעבר לסיני כרוך גם בתשלום אגרת מעבר, כמו בכל מעבר גבול יבשתי. כמה זה עולה, מי חייב בתשלום וכל הדרכים לשלם את האגרה (כולל קישור ישיר לתשלום) תמצאו בכתבה על תשלום מעבר גבול טאבה.
רגע, עוד כמה מילים על מעבר הגבול – היות שמסוף טאבה הוא מעבר יבשתי אפשר לחצות אותו ברגל אבל גם ברכב הפרטי שלכם. זה כרוך בקצת בירוקטיה, נהלים, עלויות ופקידים מצרים זעופי פנים, אבל זה לגמרי שווה את זה. הגמישות והנוחות, ובעיקר האפשרות שלא להיות תלוי באף אחד מלבד עצמך בכל הקשור בהתניידות, הן מרכיב חשוב בחופשה, ובטח במקום כמו סיני שבו קצת קשה לסמוך על שירותי תחבורה סדירים ויש כל כך הרבה מקומות לבקר בהם, והם לא מאוד רחוקים זה מזה. פה נמצא כל המידע על כניסה עם רכב לסיני.
ואפשר גם לקחת את חברכם הטוב ביותר אתכם לסיני, בין אם אתם חוצים ברגל ובין אם ברכב. גם כאן, קצת נהלים ובירוקרטיה אבל לא משהו שצריך להפחיד אתכם, אם באמת יהיה לכם קשה להיפרד מידידכם הנאמן לכמה ימים. צריך לדאוג לכמה דברים מראש אבל כאמור, זה לא משהו שלא תעמדו בו. כן צריך לחשוב טוב אם בכלל רוצים לעשות את זה, משום שבכל זאת לקחת את הכלב אתכם כרוך באחריות שאולי לא הייתם רוצים לקחת עליכם בחופש, וגם כי בחופי סיני תמצאו המון כלבים מקומיים שלא תמיד מחוסנים ולעתים גם משחק משותף תמים של הכלבים המקומיים עם הכלב שלכם עלול להסתיים בצורה לא נעימה. למידע מפורט על הנהלים והדרישות קראו בהרחבה על מעבר עם כלב לסיני.
נסיעות בתוך סיני
טוב, הגענו. מה עכשיו? אמצעי התחבורה הנפוץ והנוח ביותר בסיני הוא מונית. יש מוניות קטנות לעד 4 אנשים ויש גדולות שמכילות עד 10 איש. המחירים משתנים בטווחים רחבים מאוד, מה שאומר שאין באמת מחיר קבוע והשוק די פרוץ. מה שכן יש אלו מחירים מומלצים שנהוג לשלם על הנסיעות, בהתאם ליעד, אולם אם תדאגו להזמין מונית מראש ליעד תוכלו למצוא מונית במחיר קבוע שמוסכם מראש. מן הסתם ככל שאתם בקבוצה גדולה יותר, כך עלות הנסיעה פר אדם תהיה נמוכה יותר. חשוב לציין שיש גם אוטובוס שיוצא פעמיים ביום מטאבה לכיוון שארם א-שייח', ועם קצת מזל הוא אפילו ייצא בשעה שהוא אמור לצאת ותוכלו לעלות עליו. כל הפרטים והאפשרויות להתניידות בתוך סיני, כולל אפשרות להזמין מונית אונליין, נמצאים בכתבה על נסיעות והתניידות בסיני, ובעוד יותר פירוט בכתבה על איך להגיע מאילת לשארם א-שייח'.
כדי לשדרג עוד יותר את החוויה, אתר סיני וייבס מציע שירות של הזמנת מונית מראש אונליין דרך האתר, עם מוניות חדשות ובטיחותיות ונהגים מתחנת מוניות מסודר. אנו לגמרי ממליצים על השירות, וניתן לקבל עוד פרטים ולגם להזמין מונית לנסיעה בסיני בעמוד הזה.
אינטרנט בסיני
גם בחופשה חשוב לנו להישאר זמינים, אם לצורכי עבודה ואם לצורכי שיתוף שאר העולם בחוויות שלנו. לבנות על WiFi בסיני לא היינו ממליצים ואם חשוב לכם להיות בזמינות בכל מקום שתהיו בו, מבלי להיות תלויים בהימצאותה של רשת אלחוטית, הרי שמומלץ לרכוש חבילת גלישה לטלפון שלכם ולהיות בראש שקט. אפשר לעשות את זה היום בקלות ובמהירות, עוד מהארץ, ולסגור את הפינה הזו מראש. ראו את האפשרויות השונות והמשתלמות ביותר לחבילת גלישה לסיני.
התנהלות עם כסף בסיני
הגענו לדבר הכי חשוב – כמה כסף?! ובכן, סיני זולה. יש שיאמרו מאוד. אבל זול או יקר הם כידוע מושגים יחסיים. בסיני בהחלט אפשר להסתדר בתקציב נמוך, אבל יש גם לא מעט אפשרויות להתפנק בתקציב גבוה באתר נופש עם כל הפסיליטיז שחשבתם עליהם, וגם כמה כאלה שלא. בסוף כמובן הבחירה היא שלכם על מה וכמה להוציא את הכסף שלכם. אז אולי אין תשובה אוניברסלית לשאלה הזו, אבל תשובות להרבה שאלות אחרות וגם מחירים, שערי המרה וטיפים על החלפת כספים תמצאו בכתבה על איך מתנהלים עם כסף בסיני.
מה עושים בסיני?
סיני היא שם נרדף לחופשת בטן גב, כזו שאפשר במהלכה לשבת כל היום מול הים ולסיים את כל הספרים שהבאתם אתכם מהבית, לתפוס קצת צבע ובעיקר לנוח מהקצב המשוגע של החיים. אבל יש בסיני עוד כל כך הרבה מה לראות ולעשות, מעל ומתחת למים – צלילות ושנירקולים, טיולים על גמל או על טרקטורון, מקומות לראות, מסלולים ללכת, נקודות עניין לבקר ועוד ועוד. לא חבל לפספס את כל הטוב הזה? כדי שתוכלו גם אתם לטעום מכל הטוב הזה ריכזנו את כל האפשרויות הללו בכתבה על אטרקציות בסיני.
מה אוכלים בסיני?
התייר צועד על קיבתו, זה כלל ידוע בחופשות בחו"ל, ובלי אוכל טוב שום חופשה לא מושלמת. נכון שלסיני לא נוסעים בגלל האוכל, אבל אתם בטח רוצים לדעת מה יגישו לכם בבתי המלון ובחושות בחופי סיני, לא? אז יותר מידי הפתעות לא תמצאו בחופים ובקמפים השונים, אבל בבתי המלון בסיני, במיוחד ביוקרתיים שבהם, תוכלו למצוא מסעדות מצוינות עם מנות גורמה ושפים שיודעים את העבודה. גם ברחבי סיני, למשל בנואיבה או בדהב, תמצאו מסעדות טובות של פירות ים, דגים ובשרים וגם מסעדות אסייתיות עם תפריט לא רע בכלל. וכן, הסיפורים ששמעתם על ארוחת בוקר שמגיעה בצהריים הם נכונים, אם כי בעיקר בחופים, ופחות בבתי המלון ובמסעדות. אז תמיד קחו לכם איזה מרווח ביטחון של שעה כשאתם מזמינים ארוחת צהריים. עוד על מה ואיפה אפשר לאכול תמצאו בכתבה על מה אוכלים בסיני.
צלילה בסיני
ואיך אפשר בלי לרדת מתחת למים? סיני היא אחד מיעדי הצלילה היפים והפופולריים בעולם בשל אוצרות הטבע שחבויים תחת מימי הים האדום. בסיני (בעיקר בדהב ושארם א-שייח') תמצאו עשרות מועדוני צלילה שבהם תוכלו גם לעבור קורס צלילה וגם לצאת לסיורים ולספארי צלילה בעומק הים האדום. אתרי הצלילה בדום סיני הם מהיותר יפים שתראו בימי חייכם, והכל כאן במרחק נגיעה מהבית. ואם קר לכם מידי מתחת למים, אפשר גם לשנרקל מעליהם ולצפות על העולם הצבעוני של הים האדום מלמעלה. גם זו חוויה של ממש שבאתרים כמו ה"בלו הול" בדהב תשאיר אתכם פעורי פה ולא רק בגלל השנורקל שלעסתם במשך 45 דקות. קראו עוד על צלילה בסיני ועל האפשרויות השונות שעומדות לרשותכם.
משום שסיני הוא אזור מדברי, ברוב השנה הימים בה חמים מאוד ומתאימים לחופשה, גם בחורף. את כל הדגשים על מזג האוויר בסיני כדי להתכונן לחופשה שלכם תמצאו באתר.
זו כמובן שאלה מאוד אישית והתשובה לה תלויה לגמרי בהעדפות שלכם. כן אפשר לומר שיש בסיני גם מלונות וגם חושות ברמה טובה שכיף להעביר בהם כמה ימים. את הטובים שבהם תוכלו למצוא באתר וגם להזמין מקום.
העצה הכי טובה שלנו היא – לא הרבה! ממילא תהיו בים רוב היום… באתר תמצאו כתבה מפורטת על מה אורזים לחופשה במלון בסיני וגם לחופשה בחושה בסיני.
המטבע הנהוג בסיני הוא לירה מצרית, ורצוי להחליף כסף כבר בכניסה, כדי להקל על ההתנהלות שלכם. את שערי ההמרה, מחירים ובכלל כל מה שצריך לדעת על כסף תמצאו באתר סיני סייט.